Centrum voor gezondheid hanteert actieve aanpak

LifeStyle health & prevention Weert begon in 1995 als FysioAktief. Een gezondheidscentrum dat zich richtte op bedrijfsvitaliteit en fysiofitness met als voornaamste doel het fit houden van medewerkers. In 2004 besloot het centrum in Weert samen te werken met LifeStyle health & prevention Limburg BV.

In 2010 verhuisde het centrum voor gezondheid van de Gouverneurlaan in Weert naar de Houtstraat 12 in Weert. Een ruime nieuwbouwlocatie met een grote oefenzaal en van alle gemakken voorzien. Bovendien besloot het centrum om per 1 mei 2011 zelfstandig verder te gaan onder de naam LifeStyle health & prevention Weert.

Gezond en fit leven dankzij gezondheidscentrum

LifeStyle health & prevention Weert heeft zich gespecialiseerd in fysiotherapiefysiofitness en route vitaal. Een individuele, actieve aanpak staat binnen het centrum voor gezondheid centraal.

Kernwaarden zijn: betrokkenheid, respect, deskundigheid en doelgerichtheid.

Onze deskundige fysiotherapeuten begeleiden mensen en organisaties in de regio Weert op het gebied van gezondheid, ziekteverzuim en inzetbaarheid vraagstukken. Wij willen mensen helpen om een gezond en fit leven te leiden, zowel op het werk als in activiteiten daar buiten.

Daarnaast begeleiden we organisaties om tot een gezonde, veilige en resultaatgerichte bedrijfsvoering te komen. Onze interventies, die plaatsvinden op fysiek en mentaal-emotioneel gebied, zijn gericht op het activeren van een bewustwordingsproces dat leidt tot gedrags- of procesverandering en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 

LifeStyle health & prevention Weert is aangesloten bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Meer informatie over Keurmerk is te vinden op www.keurmerkfysiotherapie.nl.

Als u een klacht heeft nemen wij die zeer serieus. U kunt uw klacht telefonisch of schriftelijk bij ons kenbaar maken. Wij gaan graag met u in gesprek en hopen zo tot een oplossing te komen. Mocht uw klacht desondanks niet opgelost zijn, dan kunt u formeel een klacht indienen.

Klik hier voor meer informatie.

Medewerkers

Sandy Bekelaar

Sandy Bekelaar

Secretariaat

Meer info

Sinds 2012 ben ik met veel plezier parttime werkzaam op het secretariaat van LifeStyle health & prevention Weert.

De administratieve en secretariële taken die ik hier uitvoer zijn zeer divers maar dat maakt deze functie juist zo uitdagend en interessant. “Wacht niet op een goede dag, maar probeer er zelf een te maken” sluit dan ook volledig aan bij de manier waarop ik mijn werk binnen LSHPWeert kan uitvoeren

Omdat ik ook ondersteunende  werkzaamheden verricht voor mijn collega’s is er een goed contact onderling en dat zorgt weer voor een prettige werksfeer.

Heeft u vragen of wenst u informatie, dan is het secretariaat uw eerste aanspreekpunt. Dus kom gerust een keertje langs of bel. Ik help u graag!

In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek en vind ik het leuk om digitale fotoboeken te maken. Van november tot met februari ben ik druk in de weer met allerlei carnavalsactiviteiten.

Tijdens de carnavalsweek ben ik dan ook altijd een paar dagen vrij om los te kunnen gaan in het feestgedruis.

Luciënne Jacobs

Luciënne Jacobs-Bogers
Maatschapslid, Fysiotherapeut en Re-integratietherapeut

Meer info

Ik  ben in 1988 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd. Na 14 jaren ervaring in particuliere praktijken ben ik sinds 2002 werkzaam bij LifeStyle health & prevention Weert. Vanaf 2011 ben ik mede-eigenaar. Ik gebruik in mijn behandelingen een directe aanpak waarbij ik een duidelijk beeld wil krijgen van de onderliggende oorzaak van de klacht. Hierbij stem ik samen met de cliënt behandeldoelen af en geef ik direct informatie over hetgene u kunt verwachten in herstel. “Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je erop reageert”.

Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, tennis en skiën. Bij mij past de quote omdat ik nastreef dat iedereen, met zijn of haar mogelijkheden, zo optimaal en zo lang mogelijk kan bewegen. Mijn visie is dat met bewegen ook tot op hoge leeftijd gezondheidswinst behaald   moet kunnen worden.

In de loop van de jaren heb ik diverse cursussen en specialisaties gevolgd op het gebied van manuele therapie, schouder, hartrevalidatie, bekkenproblematiek, arbeidsfysiotherapie, ergonomie en motiverende gespreksvoering.  Hierdoor heb ik een brede aanpak met diversiteit in het inzetten van verschillende behandelmogelijkheden.

Chris van de Groes

Chris van de Groes
Maatschapslid, Fysiotherapeut, Manueel therapeut,
Re-integratietherapeut

Meer info

Ik heb na het voortgezet onderwijs achtereenvolgens de studies Fysiotherapie aan de hogeschool Zuijd (1993), Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort (1997) en vele studies omtrent arbeidsfysiotherapie en manuele technieken (o.a. Mulligan) gedaan. Ik ben erg geïnteresseerd in het achterhalen van de oorzaak van de klachten, dus zoeken en oplossen van de onderliggende oorzaak t.g.v. verstoorde biomechanica.

Daarnaast werk ik graag in een multidisciplinair team om mensen met chronische pijnklachten te helpen hun eigen leven weer terug te krijgen.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en ben ik veel te vinden in de sporthal. Hier coach ik jeugdteams van HV Rapiditas, kijk ik graag handbalwedstijden en ben ik actief binnen de technische afdeling van de vereniging. Het begeleiden bij het verminderen en oplossen van blessures kan hierbij niet achter blijven.

Danny Doré

Danny Doré
Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut i.o.

Meer info

Ik ben sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut  bij LifeStyle health & prevention Weert. Mijn aandachtsgebied ligt bij de sport. Binnen de fysiotherapie houd ik me dan ook voornamelijk bezig met de sportende mens.  Ik begeleid een variërende groep patiënten van jong tot oud. Ook verzorg ik samen met een aantal collega’s begeleiding bij sportclubs zoals FC ODA. Mijn doel is om een sporter van recreatief tot topsporter zo snel mogelijk zijn sport te laten hervatten op een verantwoorde manier. En diegene dan ook te begeleiden van behandelkamer tot veld/zaal. Zelf zoek ik de uitdaging binnen het sporten met snowboarden, wakeboarden en ijshockey.

Kirstie Boelaars

Kirstie Boelaars

Fysiotherapeut

Meer info

Ik ben in 2016 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. Sinds 2010 ben ik in dienst van LSHP-Weert alwaar ik mij voornamelijk toegespitst heb op de FysioFitness met het begeleiden van correcte uitvoeringen bij oefeningen en het opstellen van individuele trainingsprogramma’s toegespitst op de persoonlijke hulpvraag. Vanaf 2017 ben ik gespecialiseerd in het geven van GLT (gesuperviseerde looptherapie) bij patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen). Als fysiotherapeut behandel ik altijd volgens een aantal kernwaarden namelijk: kwaliteit (wetenschappelijk onderbouwde behandelstrategieën en verslaglegging), persoonlijk gericht, proactief, aanpak met een glimlach (humor), transparante communicatie. Hier hecht ik veel waarde aan en staat bij mij in een hoog vaandel. Muziek maken en wielrennen zijn een van mijn grootste passies.

“Life is like riding a bicycle. To keep the balance, you must keep moving!”

Pauline Kneepkens-Jacobs

Pauline Kneepkens-Jacobs
Fysiotherapeut en
Bewegingswetenschapper

Meer info

Algemeen Fysiotherapeut en Bewegingswetenschapper MSc.

Ik ben twee dagen in de week werkzaam bij Lifestyle health & prevention Weert op maandag en donderdag. Daarnaast ben ik 3 dagen per week werkzaam als docent fysiotherapie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Cursussen:

Doelgroepen en leefstijl: COPD en Astma, Diabetes type II, Leefstijladviseur, Motivational Interviewing en Coaching en begeleiding van studenten.

Musculoskeletaal: Kinetic Control, Medical Taping Concept, Schouderdiagnostiek en Behandeling, Mulligan Concept A, B en C.

“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je zeilen”Als fysiotherapeut probeer ik met de patiënt/cliënt mee te denken naar oplossingen waarbij jezelf altijd de doelstellingen opstelt en ik als een coach meedenk hoe we deze kunnen bereiken. Ik ben geïnteresseerd in het menselijk lichaam en hoe het allemaal werkt. Vanuit een brede achtergrond en met kwaliteit hoog in het vaandel samen zoeken naar de juiste behandeling. Met achtergrond en praktijkervaring probeer ik daarnaast studenten op te leiden tot goede fysiotherapeuten. Maar deze studenten houden mij ook kritisch op mijn eigen handelen en hierdoor ben ik een betere therapeut in de praktijk.

Aemy den Hollander

Aemy den Hollander
Fysiotherapeut, Manueel fysiotherapeut i.o.

Meer info

Hallo!

Mijn naam is Aemy den Hollander.

Fysiotherapeut sinds augustus 2010  en inmiddels bezig met het afronden van mijn Master Manuele Therapie.

Motivatie: Dankbaarheid van je cliënt die zonder medische hulp zijn dagelijks leven weer kan oppakken.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sporten en lekker eten. Je vindt me dan ook regelmatig op de golfbaan, in de crossfitbox of…. in de keuken.

Waar ik in geloof? “Be the best person you can be!” Beter kun je het niet doen.

Marly Broens-Schroeten

Secretariaat

Meer info

Ik werk al diverse jaren bij LifeStyle health & prevention. Ik hou me o.a. bezig met kwaliteitsbeleid, contracten met zorgverzekeraars, declaraties van de fysiotherapie en ik ondersteun het management op allerlei gebieden“I’m not a perfectionist but I like to feel that things are done well” . Met deze instelling ben Ik ben op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig om al uw eventuele vragen over vergoedingen fysiotherapie, facturen en declaraties zo goed mogelijk voor u te  beantwoorden. Laat u het weten als ik iets voor u kan doen?

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen en te fietsen in de natuur en daarnaast zijn koken en bakken favoriete bezigheden.

Paul Broens

Paul Broens 
Maatschapslid, Fysiotherapeut, Re-integratietherapeut, Registeradviseur Integraal GezondheidsManagement

Meer info

In 1987 ben ik aan de Hogeschool Zeeland afgestudeerd als fysiotherapeut en direct gaan werken in een particuliere praktijk in Weert.  Grotere vervolgstudies die ik heb gedaan heb zijn Osteopathie, Sportfysiotherapie, Bedrijfsfysiotherapie en Motivational Interviewing.

Vanaf 1995 ben ik actief als zelfstandig ondernemer, eerst onder de naam FysioAktief en vervolgens vanaf 2000 onder de naam LifeStyle health & prevention. Als organisatie richtten we ons toen met name op preventie en het begeleiden van medewerkers met mentale en fysieke problemen terug naar arbeid.

Na mijn opleiding tot Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid in 2009 is mijn focus nog meer komen te liggen op het ondersteunen van werkgevers en medewerkers, vooral op het gebied van fysieke belasting – belastbaarheid en op aanwezigheidsbeleid.  Deze werkzaamheden lopen van ergonomische vraagstukken, het opleiden van ergocoaches  tot het faciliteren van respectvolle gesprekken tussen medewerkers en hun leidinggevenden / organisaties over inzetbaarheid.

Mijn slogan “samen werken aan gezondheid loont”  levert voor alle partijen een win-win op. Ik vind het fantastisch om te zien als mensen weer opbloeien, zichzelf waardevol vinden en hun beste beentje vooruit zetten!

In mijn vrije tijd ben ik graag alleen of  met mijn gezin in beweging (basketbal, tennis, skiën). Inspirerend vind ik ook het lezen van biografieën van sportcoaches.

Kevin Hendrix

Fysiotherapeut

Meer info

Ik ben Kevin Hendrix, geboren in 1997 en woon in Weert. Ik ben in de zomer van 2018 afgestudeerd als fysiotherapeut aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Tevens heb ik de cursus sportmassage afgerond. Als sport doe ik fitness, wat ik veelvuldig probeer te doen naast mijn werk als fysiotherapeut. Verder heb ik altijd gevoetbald bij MMC Weert, echter kan ik die hobby helaas niet meer uitoefenen wegens 2 voorste kruisbandreconstructies die ik heb ondergaan. Men zegt weleens ‘’ieder nadeel heeft zijn voordeel’’ en in mijn geval is dat ook zo; door de eerste revalidatie ben ik in aanraking gekomen met fysiotherapie en hieruit is de interesse voor het vak ontstaan. Mensen helpen is namelijk het mooiste wat er is.

Wat ik zo leuk vind aan het vak is dat je fijn met mensen bezig bent en dat je de mensen daadwerkelijk kunt helpen met hun fysieke klachten.  Het is geweldig om de vooruitgang die mensen boeken van dichtbij mee te maken.

,,The art of medicine consists in amusing the patiënt while nature cures the disease’’. Het menselijk lichaam is namelijk tot zoveel in staat zonder dat we het zelf eigenlijk door hebben. Wij als fysiotherapeut zorgen er voor dat het lichaam onder de best mogelijke omstandigheden, zowel mentaal als fysiek, uiteindelijk toch weer  vanzelf terug in balans komt.

Milan Broens

Sportinstructeur

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
X