fbpx

Enkel- en voetklachten bij Fysio LifeStyle Weert

Enkel- en voetklachten kunnen er voor zorgen dat u niet meer goed kunt (hard)lopen of goed kunt staan, waardoor uw dagelijks functioneren thuis of op het werk beperkt is. Ook kan het zijn dat u niet meer goed uw hobby of sport kunt uitvoeren. Herkent u deze beperkingen of heeft u andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Soorten enkel- en voetklachten

De meest bekende enkel- voetklacht is het omslaan of verzwikking van de enkel. De banden van de enkel worden overrekt of scheuren (deels). Dit omslaan kan zowel in de thuisomgeving gebeuren alsook tijdens sporten/bewegen. Bij onvoldoende herstel kunnen er langdurige klachten en instabiliteit blijven bestaan waardoor belasten pijnlijk blijft. Soms komt het voor dat een enkel breekt tijdens een ongeval of bij een contactsport zoals voetbal. Artrose of slijtage van het enkelgewricht ten gevolge van langdurige overbelasting komt ook regelmatig voor. Achillespeesklachten horen ook bij de regio van voet. Hierbij spelen sportbelasting en of stand van de enkel/voet (doorgezakte voet) een belangrijke rol.

Indien u enkel- of voetklachten heeft die naar uw gevoel niet herstellen of u dient te revalideren na een operatie, maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Echografie kan onderdeel uitmaken van het onderzoek. Samen met u maken wij een behandelplan op maat. Een behandeling kan bestaan uit: het optimaliseren van bewegingen, het ontspannen van spieren en het doen van krachtoefeningen, looptraining en sport specifieke training. Daarnaast kunnen met shockwave en Epte goede resultaten worden behaald.

Voorbeelden van enkel- en voetklachten, vragen die de fysiotherapeuten van Fysio LifeStyle Weert regelmatig behandelen:

  • Omgeslagen enkel
  • Instabiliteitsklachten enkel/voet
  • Revalidatie na operatie van de enkel/voet
  • Achillespeesklachten

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over fysiotherapie bij enkel- en voetklachten bij Fysio LifeStyle Weert.

Kevin Hendrix
Algemeen Fysiotherapeut
Osteopaat 

Aemy den Hollander
Algemeen Fysiotherapeut

Wij helpen u graag, bel: 0495-543710 of mail: info@fysiolifestyleweert.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt