fbpx

Bewegen op Recept: partner in huis van Fysio LifeStyle Weert

Het is bewezen dat bewegen helpt bij het tegengaan of verminderen van (chronische) lichamelijke en/of psychische klachten. Om die reden zijn we in Weert gestart met het uitschrijven van beweegrecepten voor cliënten voor wie:

  • Bewegen nog niet wekelijks deel uitmaakt van hun leven
  • Bewegen noodzakelijk is voor hun gezondheid
  • Bewegen eventuele klachten kan verminderen
  • Bewegen een ondersteunende factor kan zijn voor het algemeen functioneren
  • Bewegen in een groep een bijdrage kan leveren aan participatie en integratie

Wat is Bewegen op Recept?

Een Beweegrecept is bedoeld voor cliënten die letterlijk niet of niet voldoende kunnen bewegen. Hierdoor zijn ze een stukje zelfstandigheid verloren en kunnen bijv. niet meer zelf boodschappen doen, op bezoek gaan bij familie of een stukje fietsen.

Werkwijze

Zorgprofessionals, zoals huisartsen, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten maar ook professionals die werken in wijk kunnen mensen doorverwijzen. Ook mensen met o.a. diabetes, hart- en vaatziekten of mentale uitdagingen kunnen deelnemen.
Er wordt gestart met een gratis intake en vervolgens wordt er samen met de deelnemer gekeken welke beweegactiviteit het beste past. Deze beweegactiviteiten duren 12 weken en zijn heel laagdrempelig en bestaan o.a. uit (fysio)fitness, wandelen op niveau, bootcamp light, bewegen op muziek of verschillende oefengroepjes. Ook voor de deelnemers met een kleinere portemonnee zijn er opties.

Mocht u twijfelen of Bewegen op Recept iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden samen kunnen bespreken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt