fbpx

Weert in Beweging: partner in huis van Fysio LifeStyle Weert

Platform Weert in Beweging (WIB). Op weg naar gezondheidsbevordering voor de regio Weert!

De start 2012

John van Heel van Life Style Vitae, Cees Kersten van de toenmalige Sportraad van Weert en Paul Broens van Fysio LifeStyle Weert hebben het Platform Weert in Beweging opgericht. De prikkel om dit initiatief te starten kwam uit een Beleidsbrief Sport van mei 2011 van (toenmalig) minister Schippers van Volksgezondheid en de gezondheidsmonitor van de GGD van de Weerter bevolking waaruit bleek dat de leefstijl verslechterde en er o.a. steeds meer overgewicht ontstond.

Draagvlak

Het platform WIB maakt zich sterk voor het bouwen van slimme verbindingen op het gebied van gezondheid tussen lokale partners uit de vijf ringen van onze maatschappij: zorg & welzijn, onderwijs, bedrijven, overheid en sport.

Inmiddels heeft het Platform WIB een brede structuur gekregen met als vaste deelnemers: Gemeente Weert, Punt Welzijn, GGD Noord-Limburg, Stichting Toegankelijkheid, Weert Media Groep en twee lokale zorg- en beweegondernemers van Fysio LifeStyle Weert en Life Style Vitae.

Informeren, inspireren en stimuleren: acties 2020-2021

“Vitale Weertenaren in een gezondheidsbevorderende leefomgeving” is de stip op de horizon voor het Platform WIB. Om dit te bereiken wordt er gewerkt met verschillende werkgroepen, projecten waarbij steeds contact wordt gezocht met lokale partijen en burgers. Thema’s die momenteel lopen zijn o.a.:

  • Jeugd in Beweging: kinderen activeren tot bewegen en het verminderen van overgewicht.
  • Bedrijven in Beweging: het aanbieden van posters, info om bedrijven en hun medewerkers bewust te maken van gezondheid en gezond gedrag.
  • Weert Positief Gezond: het maken van een sociale kaart Weert van organisaties die het gedachtengoed van Positieve Gezondheid toepassen en uitdragen. Het informeren van burgers en zorgprofessionals over Positieve Gezondheid.
  • Het Sportakkoord van Weert.
  • Werkgroep PR en Communicatie: het informeren van de burgers via o.a.: lokale netwerken, social media, Stadskrant Weert in Beweging, Stadsmagazine, symposia en het Sportgala Weert.

Als MVO-activiteit is FysioLifeStyle Weert in de persoon van Paul Broens lid van de stuurgroep van het Platform WIB.

Mocht u twijfelen of het Platform Weert in Beweging iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden samen kunnen bespreken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt