fbpx

Knieklachten bij Fysio LifeStyle Weert

Knieklachten komen van jong tot oud regelmatig voor. Zo kan het zijn dat u uw knie niet meer goed of volledig kunt buigen of strekken, of zelfs dat uw knie vast komt te zitten, of heel stijf is na liggen of na even zitten. Ook kan er vocht in de knie zitten.

Soorten knieklachten

Sportletsels zijn een belangrijke oorzaak van knieklachten. Overbelasting kan bijv. ontstaan door het verdraaien van de knie of door er plotseling doorheen te zakken. Er kan dan schade ontstaan aan de kniebanden, de meniscus of het kraakbeen van het kniegewricht. Overbelasting van de kniepees (jumpersknee), bijv. door veel springen, zien we ook regelmatig bij jonge sporters. Slijtage, artrose, van de knie komt regelmatig voor en gaat regelmatig gepaard met krachtsverlies van de bovenbeenspieren. Ook kan het zijn dat er instabiliteitsklachten van de knie zijn.

Voorbeelden van knieklachten, vragen die de fysiotherapeuten van Fysio LifeStyle Weert regelmatig behandelen:

  • Sport- of overbelastings-blessure van de knie
  • Revalidatie na kruisband-operatie
  • Revalidatie bij artrose knie
  • Kracht- en stabiliteitstraining knie

Indien u knieklachten heeft die naar uw gevoel niet herstellen of u dient te revalideren na een operatie, maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Echografie kan onderdeel uitmaken van het onderzoek. Samen met u maken wij een behandelplan op maat. Een behandeling kan bestaan uit: het optimaliseren van bewegingen, het ontspannen van spieren en het doen van krachtoefeningen, looptraining en sport specifieke training. Daarnaast kunnen shockwave en Epte ingezet worden bij knieklachten.

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over fysiotherapie bij knieklachten bij Fysio LifeStyle Weert.

Danny Doré-Callewaert
Sportfysiotherapeut

Kevin Hendrix
Algemeen Fysiotherapeut |
Osteopaat 

Milan Broens
Algemeen Fysiotherapeut | Manueel therapeut in opleiding

Wij helpen u graag, bel: 0495-543710 of mail info@fysiolifestyleweert.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt