fbpx

Beweegprogramma of revalidatie COPD bij Fysio LifeStyle Weert

Door COPD is ademhalen bij u moeilijker geworden. Elke ademhaling kost energie. Dat is vaak frustrerend. Bewegen kost meer moeite dan bij iemand zonder longklachten. Toch is het erg belangrijk dat u met COPD voldoende beweegt. Spieren worden getraind en de conditie wordt verbeterd. Zo wordt vermoeidheid verminderd en kan iemand sneller herstellen van bijv. de griep. De klachten worden ingedeeld in relatief lichtere klachten (klasse A en B1) of in relatief ernstigere klachten (klasse B2, C en D).

Voorbeelden van begeleidingsdoelen die wij regelmatig bij COPD zien:

  • Vergroten van spierkracht en conditie
  • Verminderen vermoeidheid
  • Inzicht geven in gezond beweeggedrag, actieve leefstijl
  • Opstarten naar zelfstandige beweegactiviteiten thuis of in verenigingsverband

Fysiotherapie bij COPD bij Fysio LifeStyle Weert

De fysiotherapie begeleiding bij Fysio LifeStyle Weert wordt bepaald door de ernst van de klachten in combinatie met de beperkingen die u ervaart. Samen met u gaan we op zoek naar het programma dat het beste bij u past. De begeleiding kan bestaan uit:

 • Basis fysiotherapie
  Dit is in de regel kortdurende begeleiding gericht op uw specifieke doelen (Gold klasse 1)
 • Beweegprogramma
  In een 12 weken durend programma wordt naast bewegen, oefenen ook aandacht besteed aan andere leefstijlelementen zoals voeding (evt. in samenwerking met diëtiste) en het omgaan met de klachten (Gold klasse 1 en/of 2)
 • Revalidatieprogramma
  Dit programma, gesuperviseerde oefentherapie, is bedoeld voor cliënten met ernstige klachten en beperkingen. Hierbij wordt een behandelplan op maat gemaakt voor een jaar (het zgn. startjaar). Indien na het startjaar nog onderhoudsbehandelingen nodig zijn, bestaat het recht op vervolgbehandelingen gedurende meerdere jaren, zolang daartoe medische noodzaak is. Het revalidatieprogramma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en valt onder het eigen risico.

Het hoofddoel van fysiotherapie bij COPD is het verbeteren van de omgang met COPD, kwaliteit van leven houden en het optimaliseren van zelfstandig functioneren. Het aantal behandelsessies voor deze klachten is afhankelijk van de ziektelast. De longfysiotherapeut van Fysio LifeStyle Weert kan u hierover informeren.

Voor het volgen van een beweeg- of revalidatieprogramma heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of longarts. Fysio LifeStyle Weert is aangesloten bij Chronisch Zorgnet.

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over fysiotherapie bij COPD bij Fysio LifeStyle Weert.

Danny Doré-Callewaert
Longfysiotherapeut,
expert COPD-revalidatie

Aemy den Hollander
Longfysiotherapeut,
expert COPD-revalidatie

Wij helpen u graag, bel: 0495-543710 of mail info@fysiolifestyleweert.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt