fbpx

Osteoporose bij Fysio LifeStyle Weert

Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. De botten verliezen botmassa; de hoeveelheid kalk in het bot neemt af. Daardoor verandert de structuur en worden botten brozer en breken sneller. Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd en is een sluipende aandoening waar je in het begin niet zoveel van merkt. Vaak wordt het pas ontdekt als iemand een bot breekt. Osteoporose is een systemische botaandoening, dit betekent dat de botontkalking in het hele skelet zit en dus niet alleen op de plek waar u een breuk hebt (gehad). Osteoporose komt veel voor in Nederland, vooral bij mensen van 50 jaar en ouder, en beduidend vaker bij vrouwen dan bij mannen.

Voorbeelden van begeleidingsdoelen die wij regelmatig bij osteoporose zien:

  • Beter bewegen, door te bewegen blijven botten stevig
  • Verbeteren van spierkracht door krachttraining
  • Verkleinen van de kans op vallen door balanstraining
  • Herstel na een botbreuk, als u toch gevallen bent

Fysiotherapie bij Osteoporose bij Fysio LifeStyle Weert

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van osteoporose kunnen u helpen om op de juiste manier in actie te komen. U krijgt inzicht in hoe osteoporose ontstaat en op welke factoren u zelf invloed heeft. Samen met u gaan we op zoek naar het programma dat het beste bij u past. De begeleiding kan bestaan uit:

  • Basis fysiotherapie gericht op valpreventie
    Onze gespecialiseerde fysiotherapeut helpt u uw evenwicht en spierkracht te verbeteren, zo wordt het risico op vallen verbeterd.
  • Beweegprogramma
    Liever bewegen in kleine groepjes? Dan is ons beweegprogramma Osteoporose een goede keuze. Veel zorgverzekeraars vergoeden dit beweegprogramma. In de regel duurt dit beweegprogramma 3 maanden en er wordt naast bewegen ook aandacht besteed aan leefstijlcoaching: gezonde voeding, positieve mindset ,voldoende dagelijkse beweging en inzicht in hoe gedragsverandering werkt. Het hoofddoel is het verbeteren van omgang met osteoporose, kwaliteit van leven en het optimaliseren van zelfstandig functioneren.

Voor het volgen van een beweegprogramma Osteoporose heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts (of praktijkondersteuner) of medisch specialist.

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over fysiotherapie bij osteoporose bij Fysio LifeStyle Weert.

Luciënne Jacobs
Algemeen fysiotherapeut,
expert Osteoporose

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt