fbpx

EPTE

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. De nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier en pees klachten op dit moment!

Wat is EPTE

EPTE is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie wordt op de plaats van de peesaandoening een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur of dry needling. Deze naald zal stroom geleiden precies in het specifieke peesgebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. In Zuid-Europa is de behandeling met EPTE al zeer populair. Vanwege de successen in de praktijk en bewezen goede resultaten kan EPTE nu ook in Nederland toegepast worden.

Hoe EPTE werkt

Bij EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt live meekijken hoe dit gebeurt. Wanneer de naald op zijn plek zit in het aangedane en pijnlijke gebied, wordt er stroom doorheen geleid. De hoeveelheid stroom en de intensiteit worden tijdens de behandeling constant aangepast voor het beste behandelresultaat.

Een behandeling middels EPTE is niet pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effecten van EPTE hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. EPTE bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

EPTE en uw klacht

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij peesaandoeningen. Peesletsels veroorzaken vaak (langdurige) pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een peesletsel langer aanhoudt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandel indicaties zijn o.a.:

 • Schouderpees / Supraspinatus-pees klachten
 • Kniepees / Patella-pees klachten
 • Achillespees klachten
 • Voetpijn / Fasciïtis plantaris of hielspoor gerelateerd
 • Tenniselleboog / Epicondylitis lateralis
 • Golfelleboog / Epicondylitis medialis
 • Peesklachten en pijnlijke pezen

Bent u benieuwd wat EPTE oftewel Percutane Electrolyse Therapie voor u kan betekenen? De voordelen van EPTE nog even onder elkaar:

 • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
 • Gezond weefsel wordt ontzien
 • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie
 • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
 • De behandeling is niet pijnlijk
 • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over EPTE bij Fysio LifeStyle Weert.

Luciënne Jacobs
Algemeen Fysiotherapeut,
expert EPTE

Danny Doré-Callewaert
Sportfysiotherapeut,
expert EPTE

Wij helpen u graag, bel: 0495-543710 of mail info@fysiolifestyleweert.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt