fbpx

Beweegprogramma Claudicatio Intermittens / etalagebenen bij Fysio LifeStyle Weert

Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een vaatziekte waarbij de zuurstofrijke bloedvaten in de benen vernauwd zijn. Tijdens het lopen krijgen de beenspieren te weinig zuurstof waardoor u pijn krijgt in uw been. Als u dan even stilstaat, komen de spieren tot rust en wordt de zuurstof in de spieren weer aangevuld. Daardoor verdwijnt de pijn. Omdat mensen vaak even voor een winkelruit staan tot de pijn minder is, noemen we het in de volksmond soms “etalagebenen”.

Voorbeelden van begeleidingsdoelen die wij regelmatig bij etalagebenen zien:

  • Een stuk verder kunnen lopen, wandelen
  • Verminderen pijn en vermoeidheid
  • Verminderen van kramp
  • Weer warme benen krijgen

Fysiotherapie bij Claudicatio Intermittens bij Fysio LifeStyle Weert

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van etalagebenen zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet en kunnen u helpen om op de juiste manier in actie te komen. U krijgt inzicht in hoe Claudicatio Intermittens ontstaat en op welke factoren u invloed heeft. Samen met u gaan we op zoek naar het programma dat het beste bij u past. De begeleiding kan bestaan uit:

  • Basis fysiotherapie
    Dit is in de regel kortdurende begeleiding gericht op uw specifieke doelen.
  • Beweegprogramma
    Het beweegprogramma Claudicatio Intermittens bestaat uit maximaal 37 behandelingen. In het beweegprogramma wordt, naast bewegen, ook aandacht besteed aan leefstijlcoaching: gezonde voeding, voldoende dagelijkse beweging, positieve mindset en inzicht in hoe gedragsverandering werkt. Het hoofddoel is het verbeteren van omgang met etalagebenen, kwaliteit van leven en het optimaliseren van zelfstandig functioneren. Dit beweegprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Voor het volgen van een beweegprogramma Claudicatio Intermittens heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts (of praktijkondersteuner) of medisch specialist.

Neem gerust vrijblijvend contact op bij vragen over fysiotherapie bij etalagebenen bij Fysio LifeStyle Weert.

Luciënne Jacobs
Algemeen Fysiotherapeut,
expert Claudicatio Intermittens

Wij helpen u graag, bel: 0495-543710 of mail info@fysiolifestyleweert.nl

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt